Alumnes gironins formats amb el programa “Sigues tu”

El programa «Sigues tu: eines i actius per a la salut» - en consonància amb el marc substantiu de Promoció de la Salut de Dipsalut- facilita l’aprenentatge de les deu habilitats bàsiques per a la vida i promou estils de vida saludables entre els nens i nenes de les escoles i instituts gironins. Ho fa tenint en compte els determinants socials de la salut i prioritzant uns o altres centres atenent a aquests determinants.

A més ofereix suport, assessorament i formació als docents perquè puguin treballar idòniament les habilitats per a la vida i perquè puguin fer-ho de manera transversal. També programa sessions i proporciona materials didàctics a les famílies perquè aquesta feina continuï a cada casa.

Aquest programa, que es va iniciar en el Catàleg 2014, ja ha aconseguit la implicació del 42% dels centres educatius de la demarcació de Girona, amb més de 20.000 alumnes participant-hi.

De forma progressiva, el Pm08 anirà incorporant eines i materials complementaris per promoure el sentit de coherència – SOC – i l’apoderament dels participants, els docents i les seves famílies.

Complementàriament, el programa també vol  facilitar la coordinació de les diferents intervencions a les escoles i instituts i ajudar a establir estratègies per impulsar una possible Xarxa Gironina d’Escoles Saludables.

Image
Alumnes PM08