Diputació de Girona

Accessibilitat

Accessibilitat

Resolució i compatibilitat de navegadors

El portal està optimitzat per als navegadors MS Internet Explorer 8+, Mozilla Firefox i Google Chrome. La resolució recomanada és de 1280 x 768. No obstant el portal de transparència de Dipsalut s'ha desenvolupat amb tècniques de disseny adaptable al dispositiu des del qual s'està accedint –responsive web design- d'aquesta manera el contingut es visualitza correctament tant en equips de sobretaula, com en entorns mòbils (telèfons, tabletes, etc.).

Versió accessible del portal

A més de facilitar una bona comunicació amb l’usuari, el portal de transparència de Dipsalut vetlla perquè, al seu torn, l’usuari es pugui comunicar de la manera més òptima amb el web i evitant les habilitats i capacitats de cada usuari.

Per això, amb aquesta tecnologia d’accessibilitat integral, per exemple:

  • Una persona sense visió pot optar per escoltar el web i navegar-hi mitjançant els comandaments simplificats del teclat.
  • Les persones sense mobilitat i que no poden operar amb el ratolí poden optar per parlar al web i navegar-hi sense problemes.

En el mode de navegació per escolta, les parts interactives del web es fan accessibles mitjançant números que permeten a l’usuari triar-los en veu alta i desplaçar-s´hi, navegant, així, per les pàgines per mitjà dels comandaments de veu.

En altres col·lectius d’individus amb paràlisis més severes que els limiten la parla, les persones usuàries hi poden navegar per modulació de so, ja sigui bufant sobre el micròfon o bé emetent sons de diferent intensitat.

Per a més informació, es pot consultar la documentació addicional.